-Vuodelle 2018

Nettisivu päivitetty 2.4.2018

Kesän 2018 Suojärven matka alkaa toteutua

Matkalle lähtijöitä on ilmoittautunut riittävä määrä. Heille tulee lisätietoja sähköpostissa lähipäivinä.

Lähtö pe 29.6. aamuvarhaisella Kuopiosta Matkaykkösten (ent. Veijalainen) kyydissä. Menomatkalla tutustumme Ruskealan marmorilouhokseen ja yövymme Sortavalassa. Lauantaina halukkaat voivat käydä Valamossa ja iltapäivällä siirrymme Suojärvelle. Sunnuntaina menemme Jehkilään ja kierrämme Suojärven tutustuen Varpakylään, kahvittelemme Leiriniemessä ja etsimme Lietteenkylässä Jupin talon kivijalan. Maantaina 2.7. suuntaamme takaisin kotiin.
Muistolaattamme Jehkilässä ollut säiden armoilla yli 10 vuotta, joten kirjaimet alkavat näkyä huonosti. Käymme huoltamassa sen.

Matkan 2018 ohjelma.
Lataa matkaohjelma

Lisätietoja matkasta tulee myöhemmin lisää tälle sivulle, joten poikkea silloin tällöin katsomassa.

Joulukirje 2017.
lataa joulukirje.

Tässä vielä linkit kesän 2016 sukujuhlien kuvagallerioihin:

Sukujuhla 2016 kuvagalleria 1.
Sukujuhla 2016 kuvagalleria 2.

Sukukirjaa voi vielä tilata sähköpostitse jarmo.levy@gmail.com hintaan 40 eur + postitus.

On aika taas maksaa sukuseuran jäsenmaksu 20 eur. alkaneellee vuodelle. Jäsenmaksulla tuetaan sukukirjan toimittamista, sukujuhlien toteuttamista, juoksevien yhdistysasioiden hoitoa ja Suojärvelle tehtäviä kotiseutumatkoja.
Sukuseuran jäsenenä olet oikeutettu näihin etuihin ja alennuksiin.

Suoritathan maksun osaltasi tilille:
Levyjen sukuseura, FI75 5221 0520 0452 06
Pankkiviite: 53303. Kiitos.

Karjalan matka 2014

Teimme 27-30.6.2014 aivan upean Suojärven matkan kuudentoista levyläisen voimalla. Yövyimme ensimmäisen yön tutustuen vanhaan Sortavalaan ja sen puukaupunkiin.
Seuraavana päivänä luotsasi kuljettajamme Jukka bussimme Suojärvelle kiertämällä taitavasti aika monen kuopan. Niitä oli sade oli aiheuttanut tiehen vähän turhankin paljon.

Pysähdyimme Kollaalla tarkastamaan muistokiven ja jatkoimme Suojärven kartonkitehtaalle, jossa meillä oli valmiina odottamassa lounas. Sitten olikin aika majoittautua Tamaran hotelliin Zojan ja Valerin opastuksella.

Välittömästi majoittautumisen jälkeen suuntasimme Veskelykseen saunaan ja syömään. Siellä meille esiintyi paikallinen vahvistettu naiskvartetti esittäen hienosti vahoja karjalaisia lauluja alkuperäisellä Karjalan murteella.

Seuraavana aamuna aloitimme Jehkilän kotiseutumatkamme käymällä ensin Suojärven uudessa kirkossa. Se oli todella vaikuttava ja upeasti tehty. Katsokaa vaikka galleriasta 14 ja 15, niin uskotte.

Jehkilässä nostimme suvun maljan tilan nr. 14 muistolaatalla ja hajaannuimme sitten eri puolille Jehkilää. Kävimme tutkimassa Antti Levyn asuinpaikkaa, Erkki Levyn syntymäpaikkaa sekä Feudor ja Kliimoi Levyn talojen kivijalkoja.

Saimme myös dokumentoitua Kuikkaniemen puolelta Sergei Levyn tilan maat.

Säät suosivat meitä koko matkan ajan niin,että aurinko paistoi aina ulkona ollessamme. Tamaran hotelli tarjosi meille viihtyisän ympäristön illan keskusteluille, joista vastentahtoisesti luovuimme vasta aamun kajastaessa.