Vuodelle 2019

Nettisivu päivitetty 4.7.2019

Kesän 2019 sukukokous

Vietimme sukuseuramme huippuhetkeä taas kerran sukukokouksen merkeissä. Meitä levyläisiä oli tällä kertaa kokoontunut 27 henkilöä kylpylähotelli Peurunkaan, Laukaaseen.
Ohjelmassamme oli tervetulomaljan jälkeen sukuseuran sääntömääräinen kokous, jossa valittiin hallitus ja hyväksyttiin toimintasuunnitelma ja talousarvio alkaneelle kolmivuotiskaudelle.
Musiikista vastasi säveltäjä - muusikko Kai Nieminen.
Sääntömääräisen kokouksen jälkeen meillä oli mahdollisuus kilpailla hohtokeilausradalla suvun keilausmestarin tittelistä.
Iltasauna oli järjestetty Peurunkajärven rannalla sekä rantasaunaan että savusaunaan. Saunakamarissa saatoimme katsella edellisten vuosien matka- ja juhlavideoita aina vuodesta 2000 lähtien.
Tässä muutamia kuvia juhlasta:

Klikkaa kuvat.

Kiitokset järjestelytoimikunnalle ja kaikille juhlaan osallistuneille.

Kesän 2018 Suojärven matka

Kiitoksia matkalaisille mukavasta matkasta. Kiitokset myös Suojärvellä meidän majoittajillemme ja matkaoppaillemme Zojalle ja Valerille. Sekä Valamon oppaallemme.
Menomatkalla pysähdyimme Ruskealassa, josta on kehittymässä oikea turistirysä.Entinen marmorilouhos on muuntumassa kivipuistoksi. Vanhaan louhokseen voi tutustua veneestä tai kiertämällä kaivoksen ympäri polkuja pitkin. Palvelut paikalla ovat jo rakentuneet ja uusi kaivokselle menevä tie on melkein valmis.
Ruskelasta ajelimme Sortavalaan yöpymään Piipunpihassa. Lauanta aamuna tuuli aikalailla, mutta Valamon laivat kuitenkin lähtivät ja kuljettivat meidät saarelle. Oppaamme kertoi hyvällä suomenkielellä nähtävyyksistä ja saimme kuulla myös munkkien pitämän acapella-konsertin. Upeita bassoääniä oli kuorolla.
Tarkoituksena oli viettää saarella pari tuntia, mutta aaltojen korkeus esti laivojen takaisinlähdön, joten paluumatkalle ja kohti Suojärveä pääsimme lähtemään kolme tuntia myöhässä.
Hiekkatie oli aika kuoppainen hidastaen matkantekoa. Loimolan jälkeen pysähdyimme tutkimaan Kollaan muistomerkkiä ja majoituspaikoissa Veshkelyksessä olimme illalla kahdeksalta. Majapaikassa saimme maukkaan iltapalan.
Sunnuntaiaamuna paistoi aurinko ja suuntasimme Suojärvellä ensin tutustumaan kirkkoon ja siitä sitten Kuikkaniemen sankarihautausmaalle. Etsimme sodassa kaatuneiden Levyn suvun miesten muistoristit.
Jehkilään saavuttuamme otimme aluksi valokuvia Saulamon kaupan portailla ja siirryimme sitten muistolaatan luo. Se oli pesty ja erittäin hyvässä kunnossa, joten muita toimenpiteitä laatta ei nyt sitten vaatinutkaan.
Nostettuamme maljan esi-isille, lähdimme etsimään kivijalkoja. Jehkilän tilan alueella käyskentelee läheisen maatilan, Sherbakovin, lehmiä ja pitävät huolta, ettei alue pääse metsittymään. Hyvä niin.
Kivijalat olivat entisillä paikoillan ja siirsimme niiden paikkatietoja matkalla ensi kertaa olleille.
Suojärvelle palattuamme tutustuimme lounaan jälkeen uuteen kotiseutumuseoon. Yllätykseksemme seinällä oli myös vanha Jehkilän kyläkartta, jossa yhdessä valokuvassa olivat Mikko Petterinpoika Levyn tyttäret Raili ja Vieno.
Palattuamme majapaikkoihimme Veshkelykseen, odotti meitä siellä saunat valmiina ja sen jälkeen yhteinen illallinen.
Paluumatkalla koukkasimme vielä Pitkärannan kautta täydentäen varastojamme. Tulomatkaa varten oli Zoja varustanut meidät laatikoilla, joista löytyi juuri paistettuja peunapiirakoita ja kuhatäytteisiä kalapiirakoita. Kiitos niistä Zojalle ja leipojille.
Kaiken kaikkiaan matkamme oli erittäin onnistunut ja sääkin suosi meitä, huolimatta sateen ja kovan tuulen uhkasta. Kiitos myös kuljettajallemme Dimitrille ja Ykkösmatkoille järjestelyistä.

Valokuvia matkalta 2018
Lataa pdf valokuvatiedosto 32 Mt klikkaamalla

Tässä vielä linkit kesän 2016 sukujuhlien kuvagallerioihin:

Sukujuhla 2016 kuvagalleria 1.
Sukujuhla 2016 kuvagalleria 2.

Sukukirjaa voi vielä tilata sähköpostitse jarmo.levy@gmail.com hintaan 40 eur + postitus.