Suvun historiaa

Levyjen suku on kotoisin rajakarjalaisen Suojärven alueelta. Aikakirjoista, kuten savuluetteloista, löytyy tietoja esi-isistämme Suojärveltä 1600-luvulta lähtien. Sukunimi Levy esiintyy ensimmäisiä kertoja sekä Suojärven ortodoksiseurakunnan että Annantehtaan ortodoksiseurakunnan tiedoissa vuonna 1800. Suskuselvityksen mukaan esivanhempamme ovat asuneet Leppäniemen kylän alueella savuluetteloiden mukaan ainakin 1600-luvulta lähtien. Alla olevasta savuluettelosta vuodelta 1690 näkyy Leppäniemessä asuneen esi-isämme Laurij Efrikofin nimi.

Vuoden 1764 verorevisiokirjassa näkyy Leppäniemi nr 14 tilan omistaja Akim Larionov. Hänen poikiensa tulevien sukupolvien niminä ovat esimerkiksi Töntsöt, Lauroset, Levyt, Larkkoset, Juntit, Jehkiset, Tertsuset, Kaurot, Kyyröset, Rötsät ja Väänäset.

Vuodelta 1925 olevassa Jehkilän ilmakuvassa näkyy Suojoen ylittävä silta ja joen vasemmalla rannalla Levyjen ja Laurosten taloja. Etualalla rannalla on kunnalliskoti, sen yläpuolella nuorisoseuran ja Peiposen talo sekä sillan päässä Koivusen, myöhemmin Saulamon kauppa. SA-kuva. Ilmavoimamuseo.

Isojaon yhteydessä Levyn sukuhaarat saivat tiluksia Kuikkanimestä (K9) sekä Leppäniemestä tilat L14 ja L21.